גרה בחולון? מפרגנת לך משלוח חינם בחולון בלבד בהזמנות מעל 100 ש"ח - בהזמנה יש לבחור איסוף עצמית

הכנת סבון בשיטה הקרה או סבון בשיטה החמה?

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

קיימות 2 שיטות עיקריות להכנת סבונים מוצקים, סבון שנעשה בשיטה הקרה וסבון שנעשה בשיטה החמה, אז איזה שיטה עדיפה?  איזה סבון יותר איכותי בשיטה הקרה או החמה?

יש הרבה משותף לשתי השיטות:

  1. שימוש בסודה קאוסטית שמעורבבת עם מים מזוקקים
  2. המסת שמנים מוצקים וערבובם עם שמנים נוזליים
  3. חיבור תמיסת הסודה והמים עם השמנים עד לקבלת טרייס (עקבות או תלמים)

מהשלב הזה שתי השיטות מתנהלות בצורה שונה.

ההבדלים המשמעותיים בהכנה בין שתי השיטות הם:

  1. שימוש במקור חום חיצוני בשיטה החמה
  2. זמן תהליך הסבוניפיקציה
  3. מרקם הסבון

בשיטה הקרה

ממיסים את השמנים עד למצבם הנוזלי כדי שיוכלו להתערבב עם המים והסודה הקאוסטית, החום שנוצר הוא תוצאה של הראקציה של תהליך החיבור בין שתי הפאזות.

סיום תהליך הפיכת השמן לסבון (סבוניפיקציה) מתרחש במהלך 24-48 השעות לאחר ערבוב השמנים והמים ומזיגת הסבון לתבנית.

בשיטה החמה

נשתמש בנוסף לראקציה הרגילה שנוצרת גם במקור חום חיצוני כדי לזרז את תהליך הסבוניפיקציה, מקור החום יכול להיות סיר בישול איטי או תנור.
בשיטה החמה אנחנו מזרזים את זמן הסבוניפיקציה ותהליך הפיכת השמן לסבון מסתיים עד שעתיים.

כשנמזוג את הסבון לתבנית, תהליך הפיכת השמנים לסבון כבר הסתיים.

בשיטה הקרה מרקם הסבון חלק ונוזלי מה שמאפשר עיצובים מדוייקים ומורכבים וגימור חלק של הסבון, בשיטה החמה מרקם הסבון סמיך שנותן לו גימור במראה מחוספס, דבר המקשה על עיצוב הסבון באופן מדוייק.

עכשיו שהבנו מה ההבדל בתהליך ההכנה של הסבון בואו נבין מה היתרונות באיכות הסבון של כל אחת מהשיטות:

בהכנת סבון בשיטה החמה ניתן להוסיף חומרים מזינים לאחר סיום הבישול של השמנים והמים והפיכתם לסבון.

כשנוסיף תוספים שונים בסיום התהליך כמו שמנים אתריים, צמחים ופרחים, נוזלים שונים שאינם מים כמו אלוורה או קרם קוקוס, הם אינם באים במגע עם הסודה הקאוסטית ולכן התכונות שלהם נשמרות בסבון, דבר זה מאפשר לנו להעשיר את הסבון במגוון מרכיבים מזינים שמועילים לעור שלא יהרסו במהלך הכנת הסבון במגע עם הסודה הקאוסטית.

היתרון הכי משמעותי לדעתי הוא השליטה בסוג השומן החופשי (super fat) של הסבון, מאחר ואת השומן החופשי נוסיף בסוף תהליך ההכנה, בשלב בו אין כבר סודה קאוסטית, כל שמן שנוסיף ישאר כמו שהוא יהפוך לסבון

סבון בשיטה חמה שמן אבוקדו

הוספת השמן בסוף התהליך מאפשרת לנו לבחור להעשיר את הסבון בשמנים מזינים במיוחד, כמו שמן המפ שידוע ביתרונותיו לריפוי העור, שמן אבוקדו, שמן זית מושרה קלנדולה או שמן אובליפיחה.
השמן משתחרר מהסבון במהלך השימוש ומאפשר לרפא ולהזין את העור בשמן איכותי.

אז איזה שיטה עדיפה? באיזה שיטה נקבל סבון איכותי יותר?

אם אתם רק מתחילים בעולם הכנת הסבונים אני ממליצה להתחיל בשיטה הקרה, אותה אני מלמדת בסדנה למתחילים. 

לדעתי שתי השיטות מצויינות, שתיהן מייצרות סבון בריא לעור ונעים לשימוש כשלכל אחת מהשיטות יתרונות משלה, בסופו של דבר הבחירה של אופן הכנת הסבון בשיטה החמה או הקרה היא אישית.

איזה שיטה אתם מעדיפים?

להרשמה לסדנה הקרובה לשיטה החמה

 


שתף את הפוסט



← הפוסט הקודם הפוסט הבא →


2 תגובות

  • השתתפתי היה לי כיף

    רחלי בתאריך
  • השתתפתי בסדנת סבון בשיטה החמה והתמכרתי.
    הסדנא מושלמת כשאר הסדנאות שאת מעבירה.
    סבון בשיטה החמה יותר מתאים לי, פחות עיצוב יותר איכות.
    מקווה שעוד הרבה יזכו לחוויה.

    ריבי בתאריך

השאר תגובה

שים לב, תגובות חייבות להיות מאושרות לפני שיפורסמו.